top of page

Hva tilbyr Musculus massasje?

Hva tilbyr vi?

Musculus massasje tilbyr behandling for mennesker, hest & hund

Medisinsk laser

 • Klassisk massasje
  - Også kalt svensk massasje. Det er en helhetlig behandling av muskulatur, hud og bindevev. Vi behandler rygg, nakke, skuldre, armer, hender, brystmuskulatur, framside og bakside bein, setemuskulatur og føtter. Behandlingen tilpasses etter ønske. 

 • Idretts-Sportsmassasje
  - Behandling tilpasset din idrett/treningsform

 • Triggerpunktsbehandling
  - Jobber effektivt med pressur på triggerpunkter. 

 • Dyptgående massasje
  -Dyp og god massasje, jobber godt med hver muskel til man kjenner det slipper godt opp. 

 • Avslappende massasje
  - Avslappende massasje med godt trykk/kontakt. Jobber godt med avslappende grep på hele kroppen.

 • Antistress massasje
  - Lett massasje som gjør kroppen avslappet.Lange myke strykninger. 

 • Hundemassasje
  Helhetlig behandling av din hund

 • Hestemassasje
  Helhetlig behandling av din hest

 • Stretching
  - Tøying øker bevegeligheten i muskulaturen og ledd.

 • Mobilisering
  -Skaper bevegelighet mellom ledd. 

 • Medisinsk laser
  Les mer her

IMG_20210606_125421[2064].jpg
82534993_522711715268818_168605600121775
74594640_432079691016529_300685124609612
Masssje mennesker

Hvorfor massasje?

Hva kan massasje hjelpe mot på mennesker?
 

-        Forebygging mot skader – En myk og avslappet muskel tåler mer enn en spent muskel.
 

-        Muskelknuter og spenninger – Massasje bidrar til økt blodsirkulasjon i muskler og bindevev
 

-        Skjelettplager – Vonde ledd kan komme av dårlig sirkulasjon i muskulaturen. En spent muskel vil heller ikke støtte like godt om leddet som en avspent muskel.
 

-        Betennelsestilstander – Beinhinnebetennelse, plantar fascitt, tennisalbue eller senebetennelse kan også behandles med massasje. Ved å tøye og avspenne muskulaturen i området vil spenningene slippe. Sirkulasjonen vil også øke og betennelsen raskere renses ut.
 

-        Smerter – i Rygg, skuldre, nakke, bryst, håndledd, albue, hofter, knær, legg, ankler og føtter.
 

-        Hodepine, svimmelhet, øresus og balanseproblemer – Spenninger kan føre til disse problemene og er derfor viktig å få behandlet.

-        Kontorarbeid, stressende hverdag eller en generelt anstrengende jobb kan føre til stivhet og spenninger. Massasje aktiverer også et antistresshormon kalt Oxytocin som oppleves avslappende for kroppen både fysisk og psykisk.

-        Akutte og belastningsrelaterte problemer – Ved akutte plager kan det være lurt å ta tak i muskulaturen i kroppen med en gang for ikke å få kompensatoriske smerter. Går man med smerter over tid vil kroppen finne en måte å kompensere og smerten vil flytte seg. Det er sjeldent ting bare «går over», det tar deg som regel igjen til slutt uansett.

-        Sirkulasjonen – Økt sirkulasjon bidrar til at oksygen og næringsstoffer når muskelen raskere. Lymfesystemet er avhengig av aktivitet i musklene for å fungere godt, da det ikke har en egen pumpe slik som hjerte er for blodet. Næringsstoffene vil også komme raskere til viktige renseorganer som nyrer og lever, som bidrar til at avfallsstoffer raskere fraktes ut av kroppen.

-        Treg fordøyelse – Fordøyelsessystemet reagerer veldig på stress og spenninger. Ved å få løsnet opp i spenninger vil sirkulasjonen bli bedre og systemet komme i gang igjen.

-        Bedre kroppsholdning – Massasje får tilbake bevegeligheten og elastisiteten i muskulaturen som fører til en mer riktig holdning.

-        Immunforsvaret – Stress er heller ikke positivt for immunforsvaret. Nivået på stresshormonet kortisol synker ved massasje og kan derfor virke positivt på immunforsvaret.

-        Utmattelse – En kropp full av spenninger er avhengig av flere timer søvn og blir raskere sliten, kroppen slapper egentlig aldri ordentlig av. Ved å løsne opp i spenningene vil kroppen bli mer avslappet og dra bedre nytte av søvnen.

-        En fin bieffekt av massasje – Cellulittene kan minskes ved å øke blodsirkulasjonen.

Hvorfor massasje på hund/hest?
 

-        Forebygging mot skader. En muskel som er godt trent, ikke full av avfallsstoffer og ikke spent, tåler mer enn en spent og hard muskel.

-        Etter trening. Ved trening utsetter man hunden hele tiden for spenninger.

-        I forbindelse med konkurranse. Man forbedrer hundens yteevne.

-        Stress - Massasje aktiverer ett antistresshormon. Dette er veldig positivt spesielt for de hundene som sliter med stress.

-        Rehabilitering. Etter skade eller operasjon. Ved å holde muskulaturen og sirkulasjonen i kroppen i gang, vil kroppen raskere bli bedre.

-        Kontakt. Noen hunder/hester er veldig skeptiske hos veterinær eller generelt når de møter mennesker. Massasje bidrar til å øke tilliten og vender hunden/hesten til berøringen. (Dette kan også hjelpe om man sliter med kloklipp på hund.) 

Dette kan man behandle med massasje:
 

-        Stivhet og stølhet. Hunder som trener mye kan få spent muskulatur, smerter i muskulaturen, kompensasjonsspenninger.

-        Muskelspenninger og muskelknuter

-        Innskrenket bevegelsesmønster, stramme muskler og sener påvirker bevegeligheten av ledd

-        Dårlig sirkulasjon

- Rehabilitering

-  Arrdannelse, massasje kan bidra til å minske arrdannelse ved å få igjen sirkulasjonen og smidigheten

-        Kompensatoriske spenninger etter halthet og andre skader. Er hunden for eksempel halt vil den avlaste dette beinet og belaste de andre mer. Det vil føre til overbelastning og spenninger i muskulaturen.

- Leddplager - HD, AD, forkalkninger og spondylose. Man kan ikke massere bort problemene i leddene, men man kan jobbe med muskulaturen rundt slik at den er en god støtte for leddet. Samtidig vil det hjelpe med god sirkulasjon og bedre elastisitet i muskelen.

-        Stress/nervøsitet

-        Adferds problemer. Smerte kan få fram aggressivitet, stress eller irritasjon.

-        For å oppnå en oppmykende og avslappende effekt.

Ta kontakt på tlf  97 30 99 55 for en hyggelig prat! ​
Eller bestill time online her

Obs! Massasje erstatter ikke en time hos lege eller veterinær. Er du usikker ta kontakt med lege/veterinær, du kan gjerne snakke med de om massasje som behandling i etterkant eller ta kontakt med oss på tlf. 97 30 99 55. 

Hest og hund
bottom of page